Project

Bekijk alle waterstofprojecten in NHN

Dienst

Meld je nu aan voor de WaterstofNHN community!

Actueel

Waterstof leeft! Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom waterstof. Blogs, nieuwsberichten en relevante evenementen en kennissessies, je vindt het hier.

|
Actueel
Nieuws
06-02-2024

“Een waterstof aangedreven trekker moet hetzelfde kunnen als de dieselvariant”

Waterstof biedt kansen om de CO2-uitstoot terug te dringen en agrarische bedrijven verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld door trekkers op waterstof te laten rijden. Het is één va...

agrarischGebruikInnovatie
Nieuws
01-02-2024

“Waterstof is een van de belangrijkste energiedragers voor industrie”

Donderdag 22 februari organiseren we weer een H2 Kenniscafé. Deze keer gaan we in gesprek over de verduurzaming van bedrijventerreinen in een tijd van netcongestie. Een van de i...

AfgifteInfrastructuurIntegratie
Nieuws
18-01-2024

NXT Mobility opent eerste waterstoftankstation in regio Alkmaar

Na een uitgebreide pilot-fase is de waterstoftankinstallatie van de NXT Energy Hub op bedrijventerrein Boekelermeer op vrijdag 19 januari 2024 officieel geopend.

GebruikMobiliteit
Nieuws
20-12-2023

[NHNEXT] Van diesel naar waterstof

Deze uitzending van NHNEXT belicht de verschuiving naar duurzaam transport, met speciale aandacht voor de vraag of waterstof een alternatief kan zijn voor diesel bij transporteu...

AfgifteMobiliteitProductie
Nieuws
19-12-2023

Nederlandse overheid neemt via EBN deel in PosHYdon

De Nederlandse overheid stapt via Energie Beheer Nederland (EBN) in als partner bij PosHYdon. Dit pilotproject richt zich op de productie van groene waterstof op een operationee...

Productiewaterstofproductie op zee
Nieuws
13-12-2023

Open Call innovatieve projecten op gebied offshore waterstof

TKI Offshore Energy lanceert een Open Innovation Call voor innovatieprojecten op het gebied van offshore waterstof met een totaalbudget van € 400.000.

Nieuws
06-12-2023

Alkmaar ‘vlaggenschip’ in Europees innovatieprogramma REFORMERS

Alkmaar wordt de eerste zogenoemde ‘Renewable Energy Valley’ van het REFORMERS-project en zal als voorbeeld dienen voor te ontwikkelen valley-gebieden in heel Europa.

Gebruik
Nieuws
29-11-2023

Europese waterstofbank begint eerste proefveiling

De eerste veiling van de Europese Waterstofbank is op 23 november gestart. In de pot zit €800 miljoen voor de goedkoopste bieders van groene waterstof.

afnameProductie
Nieuws
23-11-2023

Waterstofleiding gaat waterstofmolen Wieringermeer verbinden met tankstation Avia Marees

Op woensdag 22 november vond in de Wieringermeer een kick-off bijeenkomst plaats rond de voorgenomen aanleg van een waterstofpijpleiding. Met deze pijpleiding wordt een directe ...

HygroProductie
Nieuws
23-11-2023

Hydrogen Hub Noord-Holland verkozen tot European Hydrogen Valley of the Year

Namens de provincie nam Ingrid Post, programmadirecteur Energietransitie Noordzeekanaalgebied, de award in ontvangst tijdens de Europese Waterstofweek in Brussel.

hydrogen valley
Nieuws
07-11-2023

Financiering van je waterstofambities? ‘Kijk ook eens naar fossiele olie- en gasbedrijven’

Tijdens de tweede editie van H2Kenniscafé neemt financieel specialist Martin Landkroon de bezoekers mee in de kansen en knelpunten rond de financiering van duurzame initiatieven.

FinancieringH2 Kenniscafe
Nieuws
30-10-2023

Willem-Alexander geeft startsein voor aanleg eerste deel waterstofbackbone

Het landelijke waterstofnetwerk verbindt vanaf 2030 de grote industriële regio’s in Nederland met elkaar en met Duitsland en België.

H2Backbone