Video afspelen

Community

In de WaterstofNHN community vind je meer informatie over de lopende projecten in Noord-Holland Noord en alle partijen die hierbij betrokken zijn. Sluit je aan, ga in gesprek en ontdek nieuwe kansen en initiatieven voor waterstof.

|
Community

Samenwerken aan initiatieven

Een klimaatneutraal Nederland, dát is de doelstelling voor 2050. Door samen te werken ontdekken we nieuwe kansen en initiatieven om over te stappen naar duurzame energie en grondstoffen. Waterstof speelt hier een belangrijke rol in. Noord-Holland Noord beschikt over de ervaring, kennis én infrastructuur om deze transitie te maken.

Er zijn al veel projecten in de regio opgezet en de waterstofeconomie is volop in ontwikkeling. Zo is het eerste waterstoftankstation in de regio in gebruik genomen, wekken we waterstof op in een windturbine en wordt een deel van het afval binnenkort met waterstoftrucks opgehaald. Al deze projecten komen samen in het WaterstofNHN platform. Want alleen samen zorgen we ervoor dat de klimaatdoelstellingen gehaald worden en creëren we een innovatief, sterk en ambitieus samenwerkingsklimaat in Noord-Holland Noord.

Overzichtelijk

Alle waterstof projecten in NHN in één handig overzicht

Actueel

Altijd op de hoogte van de laatste vorderingen

Exclusieve events

Exclusieve waterstofbijeenkomsten en kennissessies

Netwerken

Kom in contact met andere relevante partijen

Samenwerking

Samenwerken aan de klimaatdoelstellingen

Meld je direct aan op het
Community platform

Interactieve kaart

In de WaterstofNHN community kom je meer te weten over de verschillende projecten. Alle projecten zijn visueel weergegeven op de interactieve landkaart. Op de bijbehorende projectpagina’s vind je alle beschikbare informatie over het project en de partijen die hierbij betrokken zijn. Ga met elkaar in gesprek, stel vragen en ontdek nieuwe kansen en initiatieven voor waterstof. 

Ga op zoek naar relevante deelnemers en partijen, eenvoudig weergegeven per sector en activiteit. Op het prikbord van de community vind je een overzicht van vraag en aanbod van de deelnemende partijen. Ben je op zoek naar initiatieven om je bij aan te sluiten of een oplossing voor jouw vraagstuk of uitdaging? Hier vind je alles in één handig overzicht. De WaterstofNHN community is dé plek om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en kansen en initiatieven te ontdekken en versnellen in de regio Noord-Holland Noord!

"Door kennis uit te wisselen en verbanden te leggen tussen de juiste partijen zorgen we samen voor een snellere transitie naar een waterstofeconomie"

Projecten

Een overzicht van alle huidige projecten

Hier vind je een overzicht van alle waterstof projecten in NHN waar aan gewerkt wordt. Wil je meer weten over de projecten, werk je zelf mee aan een project of zet je je op een andere manier in voor waterstof in de regio? Meld je dan aan voor de WaterstofNHN community.

Alkmaar
Hynoca

HyNoCa waterstof uit biomassa

HYNOCA Het doel van HyNoCa (HYdrogen NO CArbon) is om (groene) waterstof en biochar te produceren uit organische restromen via een thermolyse proces.

BiogasProductie
Noordzee

PosHYdon: ’s werelds eerste groene waterstofpilot

POSHYDON De pilot heeft als doel om ervaring op te doen met productie van waterstof in een offshore omgeving en te zien wat de invloed van zout op de electrolyser is.

OnderzoekProductie
Noord-Holland Noord

Fieldlab Waterstof in Agri

FIELDLAB WATERSTOF IN AGRI Fieldlab Waterstof in Agri is dé praktijkomgeving voor de toepassing van waterstof in de agrisector. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werke...

InnovatieOnderzoek
Wieringermeer

EnergyHub waterpark Wieringermeer

ENERGIEHUB WIERINGERMEER De Veka-groep heeft plannen om in samenwerking met Koreaanse partners een EnergyHub te ontwikkelen op Waterpark Wieringermeer (Oude Zeug).

AfgifteInfrastructuurProductie
Den Helder

DriveLhyne: rijden met cryogene waterstof

DRIVELHYNE Onder de projectnaam DriveLHyne doet een consortium van bedrijven onderzoek naar het gebruik van vloeibare waterstof in het wegverkeer met de H2X Warrego waterstof p...

DistributieGebruik
Kolhorn
Waterstof tankstation Kolhorn

Waterstof tankstation Avia Marees

WATERSTOFTANKSTATION KOLHORN Het eerste waterstoftankstation van Noord-Holland Noord is van Avia Marees en staat in de gemeente Kolhorn.

Distributie
Texel
Wind naar waterstof

HYDRON pilot wind naar waterstof

HYDRON Met een proefopstelling op Texel heeft Hydron Energy de effectiviteit aangetoond van een innovatieve oplossing voor het ontzilten van zeewater.

Productie
Den Helder

H2Net Port of Den Helder

H2NET PORT OF DEN HELDER Een lokaal leidingnetwerk voor waterstof moet in Den Helder gaan zorgen voor snel en efficiënt transport van waterstof tussen de verschillende havens.

Infrastructuur