Project

Bekijk alle waterstofprojecten in NHN

Dienst

Meld je nu aan voor de WaterstofNHN community!

Integrale waterstofketens

In Noord-Holland Noord werken we aan de realisatie van het waterstof ecosysteem van de toekomst. Het doel is de vorming van integrale waterstofketens, ofwel ketens van waterstofproductie, -opslag, -distributie en -gebruik. Lees hieronder hoe die waterstofketens eruit moeten gaan zien in Noord-Holland Noord en in Den Helder, Alkmaar en de Wieringermeer.

|
Regionale ecosystemen

Waterstof:

wat zijn de ambities
van Noord-Holland Noord?

In deze uitzending van NHN Next nemen we het publiek mee in de waterstofambities van Noord-Holland Noord. Want die zijn er zeker!

Het gesprek gaat onder andere over de Regio Deal, een samenwerkingsverband tussen Rijk en de Noordkop die wordt gezien als een stimulans voor de waterstofeconomie. Daarnaast gaan we met Frank Brandsen (Business Developer bij New Energy Coalition), dieper in op de ambities van NHN om de Europese Hydrogen Valley status te bewerkstelligen. Wat is hiervoor nodig en waarom juist Noord-Holland Noord? 

Frank is niet de enige expert aan tafel. Jan Willem Langeraar vertelt meer over de Hygro waterstofmolen, Marcel Keezer (Cryoworld) over de ontwikkelingen op het gebied van vloeibare waterstof en Kees Turnhout (Port of den Helder) over het project Zephyros groene waterstof.

Deze livestream werd mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf NHN en New Energy Coalition.