Online Kennissessie: De waterstoftransitie begint met goed personeel

Datum: 08-11-2023
t/m 08-11-2023

Om te komen tot een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt in de waterstoftransitie heeft GroenvermogenNL een visie, ambitie en aanpak opgesteld: de Human Capital Agenda (HCA). Deze kennissessie gaat dieper in op dit thema uit de Routekaart Waterstof.

|
|
De waterstoftransitie begint met goed personeel

Human Capital Agenda

Zonder voldoende gekwalificeerd personeel komt de opschaling van waterstof in Nederland niet van de grond op de schaal zoals we graag zouden willen zien. Het is daarom noodzakelijk om flink te investeren in het opleiden van mensen die bijvoorbeeld elektrolysers en installaties kunnen bouwen, die weten hoe je waterstof veilig moet vervoeren, die transportleidingen kunnen aanleggen en die weten hoe een brandstofcel optimaal werkt. Deze mensen zijn er nu nog te weinig. Het HCA-programma van GroenvermogenNL zet in op het voorkomen dat human capital de waterstoftransitie vertraagt.

Deze kennissessie wordt georganiseerd vanuit het Nationaal Waterstof Programma en is bedoeld voor mensen uit de waterstofsector die geïnteresseerd zijn in de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• De HCA voor waterstof – Marsha Wagner (GroenvermogenNL)
• Narratief over HCA in de waterstoftransitie – Andreas Ligtvoet (TU Delft)
• De regionale praktijk – Jan-Jaap Aué (EnTranCe)
• Ondernemer aan het woord – Rens Hamelink (Smart Delta Resources)

Gerelateerd