[NHNEXT] Van diesel naar waterstof

Datum: 20-12-2023

NHNEXT over de verschuiving naar duurzaam transport, met speciale aandacht voor de vraag of waterstof een alternatief kan zijn voor diesel bij transporteurs.

|
|
[NHNEXT] Van diesel naar waterstof

De toepassing van waterstof in zware mobiliteit komt in rasse schreden naderbij. In deze uitzending van NHNEXT gaat het over de beschikbaarheid van waterstof, de prijskloof met diesel en de SWIM-subsidieregeling die ondernemers helpt om de stap naar groen vervoer te maken.

Jan Willem Langeraar van Hygro en Dick-Jan Marees van Avia Marees vertellen  over de laatste ontwikkelingen rond de Hygro waterstofwindmolen in de Wieringermeer en de aanleg van een waterstofleiding naar het nabij gelegen mobiliteitsplein van Avia Marees.

Naast de aanbodzijde komt ook de vraagkant uitvoerig aan bod. Aan tafel: Nitin Bihari van Mobihy, expert op het gebied van waterstofmobiliteit; Kevin Schreiber van Zepp Solutions, specialist in het ontwikkelen van brandstofcelmodules; en Bastiaan Hoekstra van Pipelife, dat via dochter Soluforce niet alleen leverancier van waterstofleidingen, maar als opdrachtgever ook actief met het verduurzamen van transport door middel van waterstof.

Gerelateerd