Open Call innovatieve projecten op gebied offshore waterstof

Datum: 13-12-2023

TKI Offshore Energy lanceert een Open Innovation Call voor innovatieprojecten op het gebied van offshore waterstof met een totaalbudget van € 400.000.

|
|
Open Call innovatieve projecten op gebied offshore waterstof

Open Innovation Call voor Offshore Waterstof

Waterstof als energiedrager is een sleutelelement voor het behalen van de doelstellingen voor reductie van de Co2-uitstoot voor 2050. Om energiezekerheid te waarborgen, is het van belang dat een groot deel van de vraag in Europa wordt geproduceerd. Productie kan op land, maar offshore productie geldt als meest aantrekkelijke optie. Dit vanwege de nabijheid van hernieuwbare energiebronnen en de mogelijkheid gebruik te maken van bestaande en nieuwe pijpleidinginfrastructuur, maar ook vanwege de beschikbare ruimte voor de bouw van waterstofproductie-installaties.

Waterstofproductie op zee brengt echter ook allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de toepassing van elektrolysesystemen op open zee, de noodzaak van ontzilting van zeewater en het benodigde onderhoud van platforms en apparatuur.

Prinses Amalia windpark

Gezocht: innovatieve oplossingen

Om innovatie in de productie van offshore waterstof te stimuleren en te versnellen, lanceert TKI Offshore Energy een Open Innovation Call voor innovatieprojecten met een totaalbudget van € 400.000.

De Open Innovation Call is gericht op het bevorderen van de productie van offshore waterstof en het ondersteunen van bedrijven en onderzoeksinstituten bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. De opstellers zijn op zoek naar voorstellen die de haalbaarheid van offshore waterstofproductie verbeteren, zowel in technisch en financieel als in ecologisch opzicht.

De maximale subsidie bedraagt € 100.000 en de einddatum van het project valt voor 21 december, 2025. Wil je meer informatie of ben je op zoek naar een geschikte projectpartner? Neem dan contact op met TKI Offshore Energie via de knop hieronder.

Gerelateerd