Faraday Lab: werken aan de technologie van morgen

Het Faraday Lab is Europa’s grootste  onderzoeksfaciliteit op het gebied van waterstof.

|
|
Faraday Lab: werken aan de technologie van morgen
Faraday Labmedewerkers

Het Faraday Lab in Petten doet onderzoek naar de ontwikkeling van Alkaline en Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolysetechnologie. Dit zijn de twee technologieën die momenteel in de handel verkrijgbaar zijn, maar beide moeten nog aanzienlijk in kosten worden verlaagd om op grote schaal te kunnen worden toegepast.

Onderzoek in het lab levert inzicht in de schaalbaarheid van het elektrolyseproces. Hierdoor zal het binnenkort mogelijk zijn om de resultaten verkregen met kleinere cellen in het lab toe te passen op de prestaties van grote systemen. Een belangrijke stap om de implementatie van innovaties uit het lab in commerciële systemen te versnellen.

Nu al is het Faraday Lab de grootste onderzoeksfaciliteit in Europa op het gebied van waterstof. TNO breidt het lab de komende tijd sterk uit om samen met partners aan innovatieve oplossingen te werken. Naast dat NHN de potentie heeft om waterstofregio nummer één te worden, kan de regio een hoofdrol spelen bij de productie van onderdelen voor de waterstofeconomie.

Status: operationeel

Wil je meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project? In de WaterstofNHN community vind je meer informatie over de projecten en kom je in contact met betrokken partijen. Ga met elkaar in gesprek, stel vragen en ontdek nieuwe kansen en initiatieven voor waterstof. 

Meld je direct aan op het
Community platform
Gerelateerd