Fieldlab Waterstof in de Agrisector

Het Fieldlab Waterstof NHN moet dé praktijkomgeving voor agrarische bedrijven in Noord-Holland Noord worden waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerken aan waterstoftoepassingen en – infrastructuur.

|
|
Fieldlab Waterstof in de Agrisector

Verduurzamen agrarische bedrijven

Het Fieldlab NHN moet gaan functioneren als fysieke innovatie hotspot voor experimenten met waterstoftechnologie in de praktijk. Deelnemers kunnen hier terecht om:

Windpark Middenmeer - Copyright: NHN archief.
  • Groene waterstof te tanken met mobiele en vaste tankstations
  • Groene waterstof te produceren met eigen of coöperatieve installaties (windmolens,
  • zonnecellen etc.)
  • Samen te werken met partijen die groene waterstof produceren en tankinfrastructuur aanbieden.

 

Het Fieldlab Waterstof richt zich op verschillende aspecten van de waterstofketen, met als doel een bijdrage te leveren verduurzaming van de agrarische sector. Belangrijk is dat toepassingen kunnen worden opgeschaald naar de gehele agrarische sector.

Loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringermeer gaat binnen het FieldLab een POP3-subsidie aanvragen voor de aanschaf van een of twee waterstoftractoren. (Zie ook: H2Net Wieringermeer of bekijk de video hieronder.)

Status: In voorbereiding

Wil je meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project? In de WaterstofNHN community vind je meer informatie over de projecten en kom je in contact met betrokken partijen. Ga met elkaar in gesprek, stel vragen en ontdek nieuwe kansen en initiatieven voor waterstof. 

Meld je direct aan op het
Community platform
Gerelateerd