Waterstoftankstation Avia Marees

Het eerste waterstoftankstation van Noord-Holland Noord staat in de gemeente Kolhorn.

|
|
Waterstof tankstation Avia Marees

Met ruim 60 tankstations bevindt Avia Marees zich midden in de energietransitie. Het Noord-Hollandse familiebedrijf investeerde eerder in snelladers voor elektrisch rijden en biedt ook alternatieve brandstoffen aan voor de b2b markt en op zijn tankstations. Daarnaast maakt het zich nu dus ook op om voertuigen aan de pomp van waterstof te voorzien.

Op de locatie Kolhorn heeft Avia Marees een zogeheten ‘slow-fill installatie’ geïnstalleerd, geleverd door Resato International. Automobilisten kunnen hier hun waterstofauto voltanken. Zelf geeft het familiebedrijf het goede voorbeeld door met een eigen waterstofauto de weg op te gaan.

Met het vulpunt wil Avia Marees in eerste instantie vooral ervaring opdoen. De belevering van het waterstoftankstation gebeurt met bottleracks gasflessen. In de beginfase is dat genoeg om in de vraag voorzien. Bij toenemende vraag is op termijn een verbinding mogelijk met het H2Net en de Hygro waterstofmolen in de Wieringermeer.

Status: operationeel

Wil je meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project? In de WaterstofNHN community vind je meer informatie over de projecten en kom je in contact met betrokken partijen. Ga met elkaar in gesprek, stel vragen en ontdek nieuwe kansen en initiatieven voor waterstof. 

Meld je direct aan op het
Community platform
Gerelateerd