Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) gepubliceerd

Datum: 28-06-2024

De nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) is gepubliceerd. Deze regeling maakt het voor tankstations en vervoerders interessanter om te investeren in waterstof. Ondernemers kunnen de subsidie vanaf 15 juli 2024 aanvragen.

|
|
Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) gepubliceerd

De nieuwe SWIM-regeling stelt € 22 miljoen euro beschikbaar in 2024. In de aanvraag moeten de ondernemers in ieder geval één waterstoftankstation en meerdere vrachtwagens of (bestel)bussen opnemen. Het is daarnaast niet nodig dat de deelnemende partijen alleen bij “hun eigen” waterstoftankstation tanken. De regeling moet er juist voor zorgen dat er bij zowel nieuwe als bij bestaande tankstations meer getankt zal worden.

Het doel van de SWIM is toewerken naar een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations. Momenteel zijn er 21 waterstoftankstations in Nederland, die niet allemaal geschikt zijn voor zwaar wegvervoer. In de EU is afgesproken dat er in 2030 langs alle Europese hoofdsnelwegen waterstoftankstations te vinden zijn. Voor ons land moeten dat er minimaal 30 zijn, verspreid over het hele land.

Aanvragen

De Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM) is open van 15 juli 2024 om 09:00 uur tot en met vrijdag 6 september. Klik op de knop hieronder voor meer details rondom het aanvraagproces.

Call To Action titel​

Helaas, geen team member gevonden.
Gerelateerd