Sustenso gaat verder onder de vleugels van Engie

Datum: 29-04-2024

De verkoop is bedoeld om de installatie sneller op te kunnen schalen. Sustenso blijft samenwerken met de nieuwe eigenaar en gaat verder met andere projecten rond hergebruik van afvalstromen zoals CO2 en digestaat.

|
|
Sustenso gaat verder onder de vleugels van Engie

Opschalen van de biogasinstallatie

Sustenso, een van de demonstratieprojecten van expertisecentrum Investa, is een innovatief bedrijf dat groen afval omzet in biogas. Het gas wordt in de vergister omgezet in groene energie, waarmee de installatie bijdraagt aan de energietransitie. Gesprekken van Sustenso met Engie, een grote marktpartij, en de huidige financiers leidden tot de conclusie dat het opschalen van de biogasinstallatie kansrijker is binnen een groot bedrijf. Ook biedt een grote speler meer mogelijkheden om in te spelen op de huidige bewegingen in de energiemarkt.

Stokje overdragen

Vanwege de verkoop is gekozen voor een exit van investeringsfonds PDENH dat samen met andere financiers zorgde voor de investeringen in de bouw van de vergister op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar.

Jonathan Moed, Investment Manager PDENH “We zijn trots dat we een bijdrage hebben geleverd aan Sustenso. De visie van PDENH is altijd geweest dat groen gas een grote rol zal gaan spelen in de energietransitie. Deze exit getuigt van de snelle beweging in de biogasmarkt. Voor PDENH is dit dan ook een logisch moment om het stokje over te dragen aan grotere partijen.”

Duurzame toekomst

Hans van der Weide, ceo van Sustenso, benadrukt dat de verkoop van de biogasinstallatie aan Engie een weloverwogen keuze is. “Als bedrijf verschaffen we ons hiermee ruimte voor een nog grotere bijdrage aan een duurzame toekomst. We blijven betrokken bij de doorontwikkeling van de installatie en gaan door met het produceren van voedingssupplementen uit CO2 en methanol uit digestaat. Alles met het oog op innovatie en een positieve impact op mens, regio en natuur.”

Gerelateerd